Uvjeti prodaje

Ovo su uvjeti kojima se definiraju naručivanje, plaćanje, dostava i reklamacija na web shopu PTO “Bakina škrinja”. Web shop usluga je koja omogućuje korisnicima kupnju proizvoda i usluga. Korisnik je svaka pravna ili fizička osoba koja se koristi uslugom web shopa. Registrirani korisnik je svaka potpuno poslovno sposobna pravna ili fizička osoba koja se registrirala za korištenje usluge Webshopa. Isporučitelj proizvoda je Vlasnik. Korištenje uslugom web shopa dostupno je isključivo punoljetnim i potpuno poslovno sposobnim osobama što isti potvrđuju korištenjem usluge Webshopa.

Naručivanje

Proizvod se naručuje elektronskim putem. Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Narudžbe se obrađuju slijedećeg radnog dana. Kupac mora ispuniti obrazac s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će na kraju kupnje elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj i potvrđenoj narudžbi. Proizvode birate iz galerije fotografija iz određene kategorije. Ukoliko kliknete na proizvod otvorit će vam se novi prozor sa detaljnim opisom proizvoda i slikama. Želite li kupiti određeni proizvod kliknite na dodaj u košaricu, te će Vam se otvoriti košarica sa odabranim proizvodom ili više njih, cijenom, te ukupna cijena sa dostavom. Moguće je dodavati, brisati, te mijenjati količinu određenih proizvoda. Klikom na kupi narudžba se zaprima te će obavijest o preuzimanju narudžbe stići na vašu e-mail adresu.
Narudžba će se smatrati važećom samo ukoliko su svi podaci ispravno upisani, vjerodostojni te sukladni uvjetima prodaje.
Vlasnik se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koji su u trenutku isporuke raspoloživi i dostupni i koji su u skladu s uvjetima dostave. Ukoliko Vlasnik nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će i obavijestiti kupca proizvoda telefonski ili e-mailom za eventualnu kupnju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.
Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i sl. PTO ”Bakina škrinja” ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih registrirani korisnik vidi na zaslonu svog monitora.

Načini plaćanja

Kupac se obvezuje naručene proizvode s troškovima dostave platiti sljedećim načinima plaćanja:

-Plaćanje pouzećem
-Virmanski – (općom uplatnicom ili Internet bankarstvom)

Plaćate li virmanski, nakon kreiranja Vaše narudžbe prema obrascu za fizičke ili pravne osobe bit će kreirana narudžba po kojoj možete izvršiti plaćanje. Imajte na umu da je uobičajno vrijeme za potvrdu transakcija između banaka maksimalno do 48 sati. Vaša narudžba je zaprimljena, ali ne smatra se važećom dok nije evidentirana na našem žiro računu. Nakon evidencije uplate obavijestiti ćemo Vas e-mailom o potvrdi narudžbe.
Ukoliko unutar 48 sati nije evidentirana Vaša uplata, smatrati ćemo da ste odustali od narudžbe.
Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”) i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV) sukladno zakonima koji se primjenjuju na području Republike Hrvatske.
Na kupovinu putem WEBSHOP-a PTO”Bakina škrinja” može odrediti skupne ili pojedinačne popuste koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje ili radi određenih akcijskih prodaja, odnosno određene vrste, grupe ili kategorije proizvoda.
Na prodajnom mjestu može se izvršiti plaćanje debitnim i kreditnim karticama i na rate.

Dostava

Dostava se vrši putem dostavne tvrtke Gebrüder Weiss d.o.o. isključivo na području Republike Hrvatske. Za dostavu izvan Republike Hrvatske potreban je poseban dogovor. Iznimno se dostava može dogovoriti i preko neke druge dostavne službe ako kupac ima neke posebne zahtjeve glede dostave. Dostava nije uključena u cijenu proizvoda, već se može dodati u narudžbu. Cijena dostave definira se ovisno o području dostave te količinom i volumenom naručene robe. Proizvod se putem dostavne tvrtke Gebrüder Weiss d.o.o. dostavlja na željenu adresu, do kolnog pristupa tj.najbliže točke do koje vozilo može doći osobi kojoj je namjenjen ili osobi koja na datoj adresi želi preuzeti proizvod. U slučaju otežanog pristupa adresi dostave najbolji način je usmeni dogovor sa dostavljačem ili posebna napomena prilikom naruđbe. Sa dostavljenim proizvodom se dobiva i dostavnica čijim potpisom se potvrđuje primitak prozvoda. Potpisana dostavnica bit će evidentirana. Prije dostave biti ćete kontaktirani od dostavljača.
Dostava se vrši unutar 10 radnih dana po primitku uplate.
Cijena dostave za pošiljke do 10kg iznosi 40,00kn (uključen PDV). Iz ove cijene izuzeta je dostava na otoke te voluminozni paketi bez obzira na težinu. Cijene i vrijeme dostave za voluminozne pošiljke, pošiljke težine veće od 10kg, te dostava na otoke biti će posebno definirana nakon narudžbe. Za korisnike(kupce) izvan Republike Hrvatske u cijenu dostave nisu uključeni troškovi uvoznog carinjenja, pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja (PDV, VAT, DDV i sl.) u zemlji u koju se dostava obavlja.
Registrirani korisnik (kupac) preuzima obvezu uvoznog carinjenja i snosi troškove pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja.
Ukoliko registrirani korisnik ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga odnosno odbije ispuniti odgovarajuće obrasce, PTO”Bakina škrinja” zadržava pravo na nadoknadu nastalih joj troškova.
Potpisom dostavnice i primitkom računa registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja na transportnim pakiranjima.

Reklamacija

Kupac ima pravo na povrat robe prodavatelju nakon dostave ako mu je isporučena roba koju nije naručio te ako je isporučena roba oštećena zbog transporta.
Proizvod će biti detaljno pregledan i upakiran od prodavatelja na način da se prilikom uobičajne manipulacije pri transportu ne može oštetiti.
Važno je da prilikom preuzimanja pošiljke pregledate istu te ako primjetite oštećenja na to ukažete dostavljaču te zajedno s njim otvorite pošiljku. Ako je bilo koji od proizvoda oštećen, napravite sa dostavljačem zapisnik o oštećenju s vašim potpisom i potpisom dostavljača te nas o tome obavijestite. Bez ispunjenog zapisnika neće se moći prihvatiti reklamacija.
Važna napomena je da kod proizvoda ručne izrade može doći do manje razlike u obliku i boji proizvoda te se samim time to ne smatra greškom niti oštećenjem istog i ne može se reklamirati.
U slučaju opravdane reklamacije proizvoda naručitelj je dužan uputiti istu e-mailom, telefonski ili pismeno na: PTO “Bakina škrinja”, Boškovićeva 6, 10000 Zagreb, tel/fax 01.4810.422, e-mail info@bakinaskrinja.hr
Proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju, nekorišten i neoštećen (ako razlog reklamacije nije oštećenje proizvoda) uz originalni račun koji je kupac dobio uz dostavljene artikle. U protivnom, NEĆEMO uvažiti reklamaciju. Zamjenu artikla moguće je obaviti u roku sedam dana od dana primitka proizvoda ako je zamjenski artikl dostupan. Ne vršimo povrat novca, već isključivo zamjenu artikla. Kupac snosi troškove povrata robe na gore navedenu adresu te troškove dostave zamijenjenog proizvoda na adresu kupca.
Molimo uvažite nam vremenski rok od 21 dana nakon primitka reklamiranih proizvoda računa, računa i opravdane reklamacije u pisanom obliku da obradimo vašu reklamaciju.
Sukladno važećem zakonu potrošači mogu svoje prigovore i pohvale uputiti u pisanom obliku na gore navedenu adresu te se vlasnik obvezuje odgovoriti na prigovor najkasnije 15 dana od primitka prigovora.

Zaštita privatnosti i intelektualnog vlasništva

PTO “Bakina škrinja” se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicimakoji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Korisnik nema pravo skidati (download), umnožavati, mijenjati, uređivati, distribuirati, prikazivati, brisati, slati, prodavati, preprodavati, prilagođavati, mijenjati sadržaj, stvarati izvedenice, uključivati na druge Internet stranice ili medije ili koristiti na bilo koji način osim za osobne svrhe za kućnu uporabu poštujući pritom autorska prava trećih osoba.

Izmjene

PTO “Bakina škrinja” zadržava pravo na izmjenu i doradu ovih uvjeta i pravila te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da ne koristite usluge našeg Web shopa.
PTO “Bakina škrinja” zadržava bez najave pravo izmjene sadržaja web stranica, pravo ukidanja web stranica, te pravo ograničavanja pristupa web stranicama, te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena, ukidanja ili ograničavanja te zadržava pravo spriječiti pristup web stranicama IP adresama, odnosno korisnicima, s kojih se vrše radnje protivne ovim Općim uvjetima, te s tog osnova neće snositi nikakvu odgovornost.
PTO “Bakina škrinja” zadržava pravo promjene cijena svojih proizvoda.
Usluge koje Vam pruža naš Web shop ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. PTO “Bakina škrinja” nije odgovoran za troškove telefona ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.